333Rakennuskaavassa voi olla joitakin rajoituksia, jotka tulee suunnitelmissa tietenkin huomioida, mutta oman pihan sisäosiin ei toistaiseksi valvontakaan ulotu.

Oikeat kasvivalinnat vaativat asiantuntevaa tietoa, jotta ne tulisi istutettua kasville oikeanlaatuiseen kasvupaikkaan. Tontin sijainti ympäristöineen (ns. pienilmasto) saattaa vaikuttaa lajien tai lajikkeiden viihtyvyyteen joko positiivisesti tai negatiivisesti, jolloin asiantuntemus korostuu. Myöskin kukkivien kasvien (varsinkin perennat) kukinta-ajat, korkeudet ja kukkien värisävyt ovat asiantuntijalla kutakuinkin tiedossa, jolloin vältytään ikäviltä yhdistelmiltä. Kasvien värit joko rauhoittavat tai räväköittävät pihaa. Kasvien avulla luodaan pihalle tunnelma, jota asiakas haluaa.

Rakenteet helpottavat oikein suunniteltuna hoitoa ja tuovat arvokkuutta pihaan.

Pinnoitetut alueet ovat arvokkaita toteuttaa. Oikeanlaisilla pohjatöillä ja materiaalivalinnoilla saadaan helppohoitoisuutta ja käytännöllisyyttä. Rakenteisiin kannattaa satsata, sillä ne ovat hyvin toteutettuina jopa ikuisia (luonnonkivirakennelmat). Lisäksi erilaisilla rakenteilla ja niiden keskinäisillä väri –ja pintaelementeillä saadaan luotua asiakkaan näköinen kokonaisuus.

MUTTA, muistettava on, että hyvinkin suunniteltu ja toteutettu puutarhapiha vaatii myös jatkohoitoa, jotta se pysyisi kauniina ja sellaisena, joksi se alun perin tehtiin. Ei ole olemassa pihaa, jolle ei tarvitsisi jatkossa tehdä mitään.


 

  

PIHASUUNNITELMAT JA NEUVONTAKÄYNNIT

KURSSITOIMINTA  

RAKENTAMINEN JA HOITO

YHTEYSTIEDOT